Nieuws

Zeilvracht is op zoek naar verhalen over de zeilschepen van vroeger

Stoere verhalen, van volgeladen schepen, die de golven van de Zuiderzee trotseerden. Tot de ijken in het water, een najaarsstorm opkomst…. Ze moeten er zijn, die verhalen. Net als dat we hopen dat er nog beeld materiaal is van die tijd.

In de aanloop naar het 50ste lustrum in 2023 van de Strontrace en het Beurtveer gaat Willemijn Banki onderzoek doen naar die langverleden tijd waaraan de Strontrace haar bestaan heeft te danken.

Zijn die verhalen nog ergens als overlevering van vader op (klein) zoon bewaard gebleven? Liggen er misschien hele oude filmpjes van schepen die met mest geladen werden, met als bestemming ‘Holland’, ergens op zolder?!

Ze zijn op zoek, naar alles wat er maar mee te maken zou kunnen hebben. Het onderzoek richt zich op beeldmateriaal, maar ook ander archief materiaal zoals vrachtbrieven, kranten artikelen of verslagen zijn van harte welkom.

Ben jij iemand die dit materiaal in bezit heeft, of ken jij iemand of een plek waar het gevonden kan worden, neem dan contact op met Willemijn Banki via historie@zeilvracht.nl