Nieuws

Zeekadetten verzamelen zich in Rotterdam

Twintig zeekadetkorps nemen zaterdag 23 april deel aan de Nationale Zeekadettendag 2022 in wereldhaven Rotterdam. Normaal gesproken ontmoeten de verschillende korpsen elkaar tijdens het nationale Zomerkamp. Door corona is dat al twee jaar niet doorgegaan. Daarom verzamelt Zeekadetkorps Nederland alle korpsen zaterdag 23 april bij het Scheepvaart- en Transport College in Rotterdam.

Alle zeekadetten en begeleidende kaderleden kijken uit om aan de bijzondere dag deel te nemen. Er worden zo’n vierhonderd zeekadetten verwacht voor een boeiend programma. Dat omvat een kennismaking met verschillende schepen en scheepstypen (zoals binnenvaartschepen, sleepboten, reddingsboten, zeeschepen) rederijen en opleidingsmogelijkheden.schi

Zowel de binnenvaart als de zeevaart en het Loodswezen zijn met schepen aanwezig. Een aantal zeekadetkorpsen, dichtbij of in de haven van Rotterdam gevestigd komen met hun eigen schepen. Het Loodswezen komt in de middag met een tender en de KNRM is met een snelle RIB aanwezig.

De zeekadetten kijken uit naar deze speciaal voor hen georganiseerde dag. Niet alleen om zich te kunnen verdiepen in de nautische sector als beroepsperspectief, maar vooral ook om vrienden van de andere zeekadetkorpsen in Nederland weer eens in levenden lijve te ontmoeten. Gelet op de vraag vanuit de sector is het goed te ervaren dat er bij de jeugd meer dan gemiddelde belangstelling is voor een opleiding of beroep in de maritieme sector.

Lees het gehele artikel op de bron: Scheepvaartkrant

Afbeelding: treffen van zeekadetten in Bataviahaven Lelystad, foto Zeekadetkorps-Nederland