Nieuws

WinterWelVaart Zoutkamp biedt bruisend programma

Op zaterdag 10 december wordt in Zoutkamp het evenement WinterWelVaart georganiseerd. Het belooft een spetterende editie te worden voor jong en oud. Bezoekers kunnen de maritieme sfeer proeven en genieten van onder andere muziek, kunst en cultuur. Het programma duurt van 11.00 tot 18.00 uur en vindt plaats aan boord van een aantal sfeervol verlichte schepen, in het prachtige Visserijmuseum en bij diverse horecagelegenheden. De toegang is gratis.

Opening
Wethouder Stefan van Keijzerswaard van gemeente Het Hogeland zal de openingshandeling verrichten. Hij krijgt daarbij assistentie van Garnalenkoningin Malou Claassen. Het leugenbankje is voor Zoutkamp van grote cultuurhistorische waarde en wordt officieel overgedragen aan voorzitter Berend Zwart van het Visserijmuseum.

Verlichte schepen
De verlichte schepen zorgen voor een sfeervol plaatje in de haven. Het publiek is van harte welkom aan boord van charterschip Spes Mea, rivierklipper Jade en voormalig betonningsvaartuig Lauwers. Een vrije bezichtiging van zeeschouw ST5 behoort ook tot de mogelijkheden. Verder liggen er enkele viskotters afgemeerd. De bemanning van ms Triton vertelt graag over de historie van dit stoere oud-marineschip. Op de verschillende schepen en andere lokaties zijn presentaties, muziek of theater optredens. Tevens zijn er verschillende activiteiten voor kinderen.

Visserijmuseum
In het Visserijmuseum is de expositie Vissersvrouwen te bezichtigen. Hierbij staat de rol van de vrouw in het vissersgezin centraal. Fotograaf Gerhard Kornelis had een grote passie voor de natuur. In de veilingzaal wordt een gedeelte van zijn collectie getoond. De garnalenpelsters laten hun behendigheid zien en ontdoen de garnalen vliegensvlug van hun schaal. Er wordt tevens een demonstratie netten boeten gegeven. Van 14.00 tot 16.45 uur treden Jennifer Terwel (deelnemer aan The Voice 2017) en pianist Paul Suitela op. Buiten zorgen de visbakkers voor overheerlijke vlamzalm. Doe mee aan de garnalenspeurtocht en maak kans op mooie prijzen. Het deelnameformulier is af te halen bij de balie van het museum. Het is handig om zelf een pen mee te nemen.

Kijk hier voor meer info