Nieuws

Waterfront Ameide-Tienhoven: Verleden is blauwdruk voor toekomst

De stichting Waterfront Ameide-Tienhoven hield onlangs een informatieavond voor omwonenden van de Lekdijk. De avond werd gehouden op het historische vrachtschip Terra Nova, dat een weekend de gast was in de haven.

Doel van de informatieavond was de dorpsgenoten plannen van het burgerinitiatief voor te leggen. En om ze door presentaties van diverse betrokkenen en experts een indruk te geven van hoe het er in het begin van de vorige eeuw aan de waterkant uitzag. En hoe het er in de toekomst uit kan gaan zien, want het verleden is een blauwdruk voor de toekomst.

Vol ruim
De aanloop van zo’n zeventig geïnteresseerden zorgde voor een vol ruim met zeer aandachtige toehoorders, die na afloop flink van zich lieten horen op ideeënformulieren achter in het schip. Dat er veel bezoekers bleven naborrelen gaf in ieder geval al aan dat horeca een de waterkant geen slecht idee lijkt.

Op 20 januari 2020 mogen alle inwoners van beide dorpen zich daarover uitspreken in ’t Spant, waar dan een uitgebreide info-avond plaatsvindt en alle plannen gepresenteerd worden.

Lees het gehele artikel op de bron: Weekblad Vijfheerenland

Of lees meer over de plannen in het AD

Foto’s: Jan de Wit