Nieuws

Vrijwilligers Stichting Jatrie winnen vrijwilligersprijs van de gemeente Stadskanaal

De vrijwilligers van Stichting Jatrie hebben vanavond de vrijwilligersprijs van de gemeente Stadskanaal in de wacht gesleept. De zogeheten Jatrieanen moesten het in de finale opnemen tegen de vrijwilligers van het hospice Veen en Wolden en de vrijwilligers van de streekomroep RTV1. De vrijwilligers hebben met veel enthousiasme het schip van het type Groninger Steilsteven gerestaureerd.

De Jatrieanen samen met wethouder Ingrid Sterenborg. Foto: Paul Abrahams

De inspanningen zijn beloond met een bijzondere glazen trofee en een cheque ter waarde van 1000 euro. De prijs is overhandigd door wethouder Ingrid Sterenborg van de gemeente Stadskanaal. Het binnenvaartschip wordt ingericht als museumschip. Het geld wordt gebruikt voor de aanschaf van een audiotour. De kosten daarvoor bedragen zo’n 8 mille.

Dank en waardering
De prijs werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse bijeenkomst voor vrijwilligers als dank en waardering voor hun inzet in het afgelopen jaar. Bijna 300 vrijwilligers waren van de partij in sporthal de Spont. Zij genoten van een stamppotbuffet en van de muziek van Koos Darwinkel.

Lees het gehele artikel op de bron: DvhN

Afbeelding: de Jatrie, Wikimedia