Nieuws

Team in Biddinghuizen wil skûtsje uit 1903 behouden: „De liefde overbrengen”

Bij zeilschool De Randmeren in Biddinghuizen ligt een skûtsje. Het bedrijf heeft een team, dat zich inzet voor het behoud van dit Friese zeilschip: „Ons doel is om gasten en bedrijven kennis te laten maken met het skûtsje en de liefde daarvoor over te brengen.”

Het authentieke skûtsje De Goede Verwachting is in 1903 gebouwd. Tot de vroege jaren zestig werd de boot professioneel gebruikt. met name voor het vervoer van massagoederen op de Friese meren.

Authentiek karakter
Later is het schip omgebouwd tot passagiersschip. „Hierbij is ervoor gezorgd dat het authentieke karakter, en de oorspronkelijke vormen van het schip behouden zijn gebleven”, aldus Erik Jeuring van De Randmeren.

Jeuring is trots dat hij in Flevoland kan varen met De Goede Verwachting. Hij zoekt echter wel naar enthousiaste vrijwilligers die de groep willen versterken: „Mensen die net zoals wij aandacht hebben voor het schip en kunnen genieten van de rust die het varen op dit stukje erfgoed met zich meebrengt.” Ervaring is volgens Jeuring niet nodig, wel affiniteit met watersport.

Elke woensdagochtend
Het team is elke woensdagochtend actief: „Samen klussen we aan het schip en we varen elke week een rondje. Zo leren we steeds meer over het skûtsje.”

Lees het gehele artikel op de bron: Drontenaar

Of lees het zeer uitgebreide artikel met video in de Stentor, alleen voor abonnees