Buitenland

SRF Shipbuilding levert de rondhouten voor schoener “Wolfhound”

John Alden’s ontwerp 347 is een typisch Amerikaans jacht met wortels die afstammen van de grote traditie van de “snelle en bekwame” vissersschoeners uit New England. Als ze naar haar lijnen kijkt, lijkt ze “uitgerekt” met langere overhangen en ook meer “jachtachtig” dan de typische vissersschoener. Ze heeft niets extreems aan haar romp, alle verhoudingen zijn “precies goed” en in harmonie. Ze zal off-shore een bekwaam zeilschip zijn, stijf en comfortabel, en een genot om voor anker te zien. Met het stuurhuis achter is ze zonder twijfel een Amerikaanse schoener.

Ontwerp 347 was een voorlopig ontwerp dat echter nooit werd gebouwd. Nu 94 jaar nadat ze in 1927 werd ontworpen is ze uiteindelijk gebouwd, daarmee is ze een originele Alden schoener en geen replica. In zekere zin is dit ook “John G. Alden’s laatste schoener” ( ontworpen in zijn kantoor voor zichzelf en vervolgens gebouwd). Het ontwerp 347 heeft al die jaren verborgen gelegen in de archieven van Alden en is eindelijk gerealiseerd als een prachtige originele Alden-schoener.
De voorlopige ontwerptekeningen voor alle ontwerpen van Aldens bevinden zich nu in de Hart Collection van het MIT Museum in Boston, MA.

Kijk hier voor meer info over en foto’s van de Wolfshound