Advertorial

Rob Peetoom: mast en tuigage inspectie in de scheepvaart

Voor keuringen van mast en tuigage aan zeilschepen neemt men een inspecteur in de arm, om mast, gaand en stand wand te laten inspecteren.

Rob Peetoom begon ruim 30 jaar geleden in de internationale vaart als stuurman/ machinist. Daar leerde hij hoe belangrijk goed onderhoud en regelmatige veiligheidsinspecties zijn voor een geslaagde overtocht. In de ruim twintig jaar als eigenaar en schipper van verschillende zeilcharterschepen was veiligheid voor zijn gasten essentieel.

”Nu werk ik als een van de weinige zelfstandige inspecteurs in Nederland gericht op mast & tuigage expertise.

‘Ik ben beschikbaar voor particuliere jachten en de professionele zeilchartervaart. De certificering gaat via het NBKB – het Nederlands Bureau keuringen Binnenvaart waarbij ik aangesloten ben. Advies over bijvoorbeeld verwijderen/ repareren van rottigheid uit het hout van de mast en/ of volgens de regels vervangen van een mast zijn één van de zaken die ik behandel. Het gaat om oplossingen zoeken waarbij veiligheid hoog in het vaandel staat en alles volgens de wet is opgebouwd.

Is het materiaal goedgekeurd, dan ontvangt de eigenaar van een beroepsmatig zeilschip een certificaat, dat tweeënhalf jaar geldig is.

Neem vrijblijvend contact op als je met vragen zit over een keuring van mast of tuigage. Rob Peetoom info@servicemaritiem.nl

Kijk hier voor meer info