Advertorial

Plastic Soup 1e thema van Cinema aan het Water

Thomas van Thiel verzorgt kick-off Cinema aan het Water

Oprichter van de internationale organisatie By The Ocean We Unite, Thomas van Thiel verzorgt op 1 november 20.00 uur de kick-off van het programmaonderdeel Cinema aan het Water. By The Ocean We Unite zet zich in om internationaal aandacht te besteden aan de plastic soup en het tegen gaan ervan in de wereldzeeën. De organisatie doet dit met wetenschappelijk onderzoek, zeilexpedities, workshops, lezingen. www.bytheoceanweunite.org

Thomas Van Thiel stond vorige week nog op het podium van het World Ocean Forum in Korea. Tijdens de kick-off op het Oostereiland op 1 november is een team van BytheOcean aanwezig, dat bestaat uit wetenschappers en marine biologen. Het programma bestaat uit een presentatie van de feiten rond plastic soup, een film van een zeilexpeditie en een kennisquiz. Er is voldoende gelegenheid voor vragen.

Cinema aan het Water is een sideprogramma dat de komende drie jaar onderdeel gaat uitmaken van de programmering van Cinema Oostereiland en Cinema Enkhuizen. Met film, interessante sprekers, onderzoek en praktische oplossingen geeft Cinema aan het Water aandacht aan het groeiende probleem van klimaatverandering en het plastic in de oceanen. Maar ook een ode aan de schoonheid van het water met bijvoorbeeld historisch en modern zeilen.

Entreeprijs 5 euro. Kaartverkoop en meer informatie: www.cinemaoostereiland.nl of telefonisch dagelijks tussen 10.00 uur – 12.00 uur: 0229 – 23 22 96.