Nieuws

Oude tijden herleven op schip en bezoekerscentrum Witte Swaen

In de bouw van het schip de Witte Swaen zit, ondanks deze bijzondere tijd, toch nog aardig vaart. Naast het schip is ook het bezoekerscentrum in Harlingen onder handen genomen om meer ruimte te creëren voor bezoekers en om het verhaal van de scheepsbouw in de havenstad verder uit te diepen.

Ondanks dat de bouw van de Witte Swaen momenteel in een winterstop zit, wordt er wel volop gewerkt aan het vernieuwde bezoekerscentrum. Zo is er een nieuwe hal gecreëerd die ruimte biedt om meer te laten zien van de oude Hollandse bouwstijl en de scheepvaart in Harlingen.

Gewoonlijk is het bezoekerscentrum geopend, maar het afgelopen jaar liep dat door de coronacrisis wel even anders. Het centrum is beperkt open geweest. Er was vaak ook maar ruimte voor een paar bezoekers tegelijkertijd, aangezien de ruimte vrij krap was.

Doorlooproute
Om in de toekomst meer mensen te kunnen ontvangen en een breder verhaal te vertellen, hebben de gekleurde huisjes een doorlooproute gekregen. Ook wordt er gebouwd aan een nieuwe hal. Deze biedt de Stichting Expeditieschip Willem Barentsz ruimte voor grotere objecten.

Zo is er ruimte voor een maquette van Harlingen uit de 16e eeuw. Daarnaast moet het bezoekerscentrum ook het verhaal van de Witte Swaen verder kunnen visualiseren. Er zijn ideeën om te werken met live-beelden vanaf het schip.

Lees het gehele artikel op de bron: Omroep Friesland

Foto: Jan de Jager