Nieuws

Oostende voor anker met meer schepen dan ooit

Oostende voor Anker kan dit jaar wel degelijk doorgaan. Het was nog even afwachten hoe de coronapandemie met bijhorende maatregelen zou evolueren, maar vanmorgen kwam er groen licht.

Oostende voor Anker ging de voorbije twee jaar niet door. Een flinke streep door de rekening van de stad: er komen elk jaar zo’n 200.000 bezoekers op af. In de Oostendse binnenstad, de dokken en jachthavens liggen dan schepen van groot tot klein te kijk.

Record aantal schepen
Maar dit jaar kan het dus weer wel, en het wordt een recordeditie: 163 schepen hebben hun komst toegezegd, het waren er nooit eerder zoveel. Russische schepen zijn daar niet bij, vanmorgen nog bleek dat ze bij de Ship Tall Race in Antwerpen sowieso niet meer welkom zijn.

Oostende voor Anker viert de 500ste verjaardag van Magellaan.
Ferdinand Magellaan (1480-1521)was een Portugese ontdekkingsreiziger. Hij ontdekte met zijn schip de ‘Nao Victoria’ onder andere de Straat van Magellaan tussen Zuid-Amerika en Vuurland. Als eerste ontdekkingsreiziger die de hele wereld rond voer, bewees Magellaan dat de aarde rond was.  De reis zelf die meer dan twee jaar duurde,  had te kampen met winterstormen, muiterij, scheurbuik en andere gevaren.

Oostende voor Anker is van 19 tot en met 22 mei.

Kijk hier voor meer info over Oostende voor Anker

Lees het gehele artikel op de bron: Focus wtv