Nieuws

Moente Maritieme Kunst en Publicaties

Simon Schermerhorn verzamelt maritieme schilderijen en publiceert over de geschiedenis van maritieme zaken. Op de website www.moente.nl zijn circa 80 maritieme kunstwerken  te zien met achtergrondinformatie. Een gedeelte van de collectie is te koop. Het zijn vaak schilderijen met een bijzonder verhaal. Ook is er regelmatig aandacht voor maritieme schilderijen die niet tot de eigen collectie behoren.

Naast maritieme kunst staat er informatie op de website over de maritieme publicaties van Simon Schermerhorn in onder andere ‘Spiegel der Zeilvaart’, zoals over Willem Bastiaan Tholen, Pieter Altink Jr. en de houten schepen van J.J. Croles.

In 2021 schreef Schermerhorn een serie artikelen over bijzondere vormen van de zeilsport, bijv. dobbervissen, ringzeilen, wimpelzeilen, vossenjacht, kruistochten en nachtzeilen.

In de rubriek ‘Gezocht’ staan oproepen voor foto’s en of informatie over maritieme zaken.

De naam van de website is ontleend aan het motorschip MOENTE, een ‘one-off’ ontwerp van de W. de Vries Lentsch jr. uit 1967, waarvan Simon Schermerhorn vanaf 1995 de 2e eigenaar is. Voor liefhebbers van maritieme kunst een interessante website.

Kijk hier voor meer info