Evenementen

Mattenschippersrace 2024 viert 25e editie

EOC
FVEN

Op 27 april 2024 viert Blokzijl een mijlpaal in haar maritieme geschiedenis met de 25e editie van de inmiddels legendarische Mattenschippersrace.

Dit jaarlijkse evenement, dat zowel zeilers uit het land als enthousiaste toeschouwers trekt, staat bekend om zijn levendige sfeer en traditionele zeilrace, ook wel kleintje strontrace genoemd.
De Mattenschippersrace omvat verschillende categorieën, waaronder de lichte en zware klasse, IFKS-klasse en de zeilpunters, waardoor de wedstrijd een diverse en boeiende ervaring biedt voor de deelnemers.
De race, die teruggaat tot een lange traditie, belooft een dag vol spanning en gezelligheid in de haven van Blokzijl. Terwijl de zeilers hun vaardigheden laten zien op het water, kunnen bezoekers genieten van de historische haven, gevuld met gezellige terrassen.

Als klap op de vuurpijl zal de finish van de Mattenschippersrace worden begeleid door de muziek van de Flatt Mountain Bluegrassband, die zorgt voor een gezellige muzikale ervaring voor alle aanwezigen.
De Mattenschippersrace 2024 belooft een viering te worden die de rijke maritieme tradities van Blokzijl eert en de gemeenschap samenbrengt voor een dag vol sportiviteit en gezelligheid.

Voor meer informatie klik hier.

Lees het hele artikel in de nieuwsbrief van Nauticlink.