Advertorial

Koopmans Scheepsbouw in Harlingen voor alle werkzaamheden

EOC
FVEN

Koopmans Scheepsbouw is al sinds 2008 gevestigd in Harlingen maar zit nu ruim een jaar op eigen terrein aan het Van Harinxmakanaal. Klaas Jan Koopmans is het gezicht van de werf. “Dit is een geweldige plek voor uiteenlopende werkzaamheden. Ik heb een kade van 60 meter waar het afgelopen jaar onder andere (varende) woonschepen, werkschepen en charterschepen aangelegd hebben voor onderhoud of een verbouwing.”

Van stageloper tot werfbaas
“Twintig jaar geleden kwam ik op een scheepswerf terecht als stageloper. Ik had al vaker klusjes gedaan aan schepen maar dit was het echte werk! Anderhalf jaar later begon ik als zzp’er. Ik heb op verschillende werven en bij baggerbedrijven gewerkt en heb hierdoor veel ervaring opgedaan in het vak ijzerwerken.”

Projecten van klein tot groot
“In 2008 startte ik mijn eigen scheepsbouwbedrijf met een werkplaats en een kade in Harlingen. Vanaf dat moment kan ik, naast onderhoud- en reparatiewerkzaamheden, ook grotere scheepsbouwprojecten aannemen. Ik begeleid mensen ook bij de aankoop van een schip en geef advies in het vervolgtraject van de afbouw. Ik heb vier vaste medewerkers en huur regelmatig ervaren zzp’ers in waarmee ik alle werkzaamheden doe.”

Altijd maatwerk

“Ik werk zelf ook altijd mee aan de projecten. Ik vind het niet alleen mooi om met de klant mee te denken maar ook om vervolgens samen met mijn personeel het maatwerk te doen. Met oog voor detail. In ons werk staat weinig vast. Het zijn vaak alleen ruwe schetsen. Ik ben een enorme liefhebber van allerlei soorten schepen en vind het elke keer een kick om de beste oplossing te zoeken en goed uit te voeren.”

Kijk hier voor meer info