Nieuws

Guerrillacampagne tegen politieke voorstanders van stadhuis op Willemsoord

De zeven fracties die voorstander zijn van een stadhuis op Willemsoord mogen de borst natmaken. De komende maanden worden zij in advertenties aangevallen door een groep ’verontruste burgers’ die het plan niet zien zitten.

Het CDA is afgelopen zaterdag als eerste op de korrel genomen in zo’n krantenadvertentie. De tekst: ’Weet u dat het CDA een bedrag van 31,6 miljoen euro wil uitgeven aan de bouw van een nieuw stadhuis op het Willemsoordcomplex. Omgerekend komt dit neer op een bedrag van 272 euro per inwoner meer. En dat voor inwoners van een van de armste steden van Nederland. Vlak voor de verkiezingen helpen we u hieraan nog wel even herinneren.’ De advertentie is ondertekend door ’Verontruste inwoners van Den Helder’.

In het pak genaaid

De stichting Behoud Cultureel Erfgoed Den Helder blijkt achter deze actie te zitten. Zij zijn van mening dat de komst van het stadhuis naar Willemsoord de activiteiten van de Museumhaven aldaar gaat beperken. Voorzitter Paul Schaap: ,,Een meerderheid van de gemeenteraad heeft in februari vorig jaar geld beschikbaar gesteld voor een stadhuis op Willemsoord. De burgers zijn vervolgens buitenspel gezet. Wij hebben geprobeerd bezwaar aan te tekenen tegen het plan, maar dat kan niet. Zo’n tweeduizend verontruste inwoners van Den Helder zijn het met ons eens dat het een slecht plan is. Zij willen actie tegen de zeven coalitiepartijen die verantwoordelijk zijn voor dit besluit. Wij hebben besloten tot een advertentiecampagne om de inwoners van Den Helder er op te wijzen door welke politieke partijen zij in het pak genaaid worden.’’

Guerrillacampagne
De komende tijd wordt dus middels advertenties een guerrillacampagne gevoerd waarbij steeds een andere fractie het doelwit is. De fracties weten dat die advertenties er komen, maar weten niet wie het volgende slachtoffer en wat in de advertentie komt te staan.

Lees het gehele artikel op de bron: NHD