Advertorial

Groot Pleziervaartbewijs halen?

EOC
FVEN

De Jaartraining van ScheepsWijs is erop gericht om goed te leren varen met je schip. Een groep deelnemers van de Jaartraining 2021 zijn eigenaar van een groot schip en willen in de Jaartraining een aanloop nemen naar het Groot Pleziervaartbewijs, een vaarbewijs dat nodig is om recreatief te varen met schepen van 25 tot 40 meter. Er is in die groep nog ruimte voor meer deelnemers die het Groot Pleziervaartbewijs willen halen.

Marianne van der Linden (van ScheepsWijs): “Als je je Groot Pleziervaartbewijs moet halen is dat best wel een ding. Het is veel theorie, je bent maanden aan het ploeteren met een dikke bijbel voor je neus. Omdat we steeds meer deelnemers met grote schepen in de training hebben, kon ik het niet langer aanzien. We hebben een speciaal programma gemaakt gericht op het behalen van het Groot Pleziervaartbewijs. Coronaproof natuurlijk: online lessen met ‘live’ contact en een groep enthousiaste schippers. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen.”

Rogier Fernhout is eigenaar van de tjalk ‘Triton’ en deelnemer aan de ScheepsWijs Jaartraining van 2020: “In de Jaartraining kun je ook beter leren varen voor het praktijkexamen Groot Motorschip. Ook het varen op de Waddenzee komt hierbij aan bod. Deze zomer ben ik voor het eerst drooggevallen met mijn schip, echt fantastisch. Ik hoop dat we ons deze winter met een leuke groep op het Groot Pleziervaartbewijs kunnen voorbereiden!”

Heb je interesse, stuur dan een mail aan info@scheepswijs.nl (Marianne van der Linden)

Kijk hier voor meer info over de voorbereiding voor het Groot Pleziervaartbewijs

Of geef je wensen aan via dit formulier