Advertorial

Exchange at Sea – Windseeker gaat voor duurzaamheidsreizen op Tall Ships

Windseeker zorgt er sinds 2004 voor dat jongeren tussen de 15 en 25 jaar mee kunnen op internationale reizen op Tall Ships. Veel van deze reizen zijn gesubsidieerd door de Europese Unie via Erasmus+ en hebben het thema ‘duurzaamheid’. Windseeker heeft in samenwerking met By the Ocean we Unite een programma samengesteld waarbij we onderweg plastic gaan opvissen, stranden opruimen, er gaat een bioloog mee die jongeren alles vertelt over verschillende soorten plastic en natuurlijk gaan we zeilen op de internationale wateren.

Windseeker Dinghy is een online platform waar jongeren gedurende 4 maanden persoonlijk ondersteund en gecoacht worden. Sommige jongeren hebben geen budget voor hun Tall Ship avontuur. Het Windseeker Dinghy programma helpt deze jongeren toch aan boord. In de Dinghy bieden ervaren coaches de handvatten om eigen fondsen te verzamelen, in een veilige online omgeving. De Dinghy geeft deelnemers inzicht in hun mogelijkheden, verbindt ze met andere scheepsgenoten, stelt ze in staat om door te duwen en geeft ze in 4 maanden voldoende handvatten om hun eigen reis te regelen (financieel en organisatorisch).
Het Dinghy programma is een online platform, met live chat- en coaching sessies, instructievideo’s, de mogelijkheid om 1 op 1 te werken met een van de coaches en ervaringen te delen met andere Dinghy-deelnemers.

Windseeker beschikbare reizen:

Tall Ship Morgenster – Nederland: “Sailing beyond Sustainable Horizons’’.
The Hague  – London – Amsterdam / 20 juli – 03 augustus 2020

Tall Ship Vega Gamleby – Sweden: “Baltic Research Round 2’’.
Stockholm – Gothenburg – Malmo / 04 juli – 18 juli 2020

Tall Ship Eendracht– Spanje: “Sail for Unity’’.
Cadiz – La Coruña / 11 juli – 26 juli 2020

Tall Ship Vega Gamleby – Denemarken: ”Following Salty Footprints’’.
Kopenhagen – Esbjerg – Kopenhagen / 19 juli – 02 augustus 2020

Tall Ship Gunilla – Noorwegen: “Nordic Plastic Navigation”.
Elverum – Bergen – Kristiansand / 22 juli – 07 augustus 2020