Nieuws

Botterdagen Botterstichting Elburg 2023

In september vinden de jaarlijkse Botterdagen weer plaats georganiseerd door de Botterstichting Elburg. Ook dit jaar vallen de Botterdagen en de Open Monumentendag weer samen, waardoor er voor jong en oud in de stad en bij de haven van alles te beleven valt! Het evenement begint al op donderdag 7 september, om 19.15 uur begint de vlootschouw bij de haven met deelname van koor en muziekkorpsen. Daarna draait een dj in feesttent Het Blinde Peerd aan de Loswal; gratis toegang.

Bedrijvenwedstrijd
Op vrijdag 8 september vindt de 26ste Elburger Botter Bedrijvenwedstrijd plaats, een vijftigtal botters komt hiervoor uit alle windstreken naar Elburg. Bemanning en de sponsorbedrijven worden al vroeg ontvangen voor een schippersontbijt en om 9.30 uur vertrekt de vloot uit de Elburger haven naar het wedstrijdgebied op het Veluwemeer, waar om 12.30 uur het startschot wordt gegeven. Het is een indrukwekkend schouwspel om vanaf de dijk de zeilwedstrijd te volgen! Vanaf 16.30 uur komen de deelnemende botters allemaal de oude Elburger Hanzehaven weer binnenvaren, aansluitend is er voor de deelnemers een prijsuitreiking in feesttent Het Blinde Peerd.

Expositie
Op zaterdag 9 september zijn er vanaf 10 uur vaartochten met een botter voor het publiek mogelijk. Kaartjes worden verkocht vanaf de ‘Botterkarre’, bij de pomp aan de haven. Van 10.30 tot 16 uur zijn de Botterwerf en het Botter Museum gratis toegankelijk. In het museum is een prachtige expositie van 30 plaatselijke kunstenaars rondom het thema Hanze & Haring te bewonderen.

Vanaf 21 uur is er live muziek in feesttent Het Blinde Peerd, hier treedt een band op, kaartjes in de voorverkoop op 24 augustus vanaf 19 uur bij de botterwerf aan de Havenkade 39 in Elburg.

Kijk hier voor meer info