Evenementen

Boot Holland opent deze week haar deuren

Boot Holland, het watersportevenement dat van 6 tot en met 10 maart 2024 plaatsvindt in het WTC Expo te Leeuwarden, verwacht dit jaar weer duizenden bezoekers uit heel Nederland en het buitenland te verwelkomen. 

Boot Holland is niet alleen een showcase van glimmende boten en geavanceerde watersportapparatuur, maar een ontmoetingsplaats voor iedereen die interesse heeft in de watersport.

Meer dan alleen boten

Op het recreatieplein ontdekken bezoekers een scala aan mogelijkheden, variërend van accessoires en kleding tot verzekeringen en gesprekken met ervaren watersportmakelaars. Het ’t Palaver, een centrum voor presentaties en lezingen, biedt boeiende inzichten en uitwisseling van ervaringen. Op donderdagavond staat ‘t Palaver in het teken van de Skûtsje-avond, waar Gjalt de Jong in gesprek gaat met schippers, bemanning en bestuursleden van de SKS en IFKS. ‘Varen doe je Samen!’ biedt informatie en voorlichting over vaarregels, in de vorm van een interactieve quiz over veilig varen.

Duurzaamheid en primeurs

Boot Holland zet ook duurzaamheid in de schijnwerpers met een ruim aanbod aan elektrische boten en het verstrekken van informatie over het ombouwen van brandstofmotoren tot elektrische of hybride motoren. Op woensdagochtend zal De Stille Boot drie primeurs onthullen, waardoor bezoekers de nieuwste innovaties op het gebied van elektrische aandrijving en stille voortstuwing ontdekken.

Meer informatie: boot-holland.nl