Nieuws

Boekpresentatie van het vijfde boek Zware Kees ‘Vroeger was varen… anders’

Het vijfde boek van Kees Wiersum (Zware Kees) ‘Vroeger was varen … anders’ wordt op 30 april in Hoorn gepresenteerd, in de Oudheidskamer van de Stichting Nederlandse Kaap Hoorn-vaarders. Wiersum rondde op een van zijn laatste reizen ook Kaap Hoorn.

Zware Kees is wereldberoemd in de zeevaart. Kees heeft een bijzondere literaire vorm gevonden. Geen reisverslagen, maar korte anekdotische verhalen, uit het leven gegrepen. Vanwege de herkenbaarheid en de glimlach die ze steevast opwekken. Kees laat met een knipoog zien hoe kleine voorvallen ingrijpen in het leven aan boord. Hoe belangrijk eten en planning bijvoorbeeld zijn en hoe onbegrijpelijk en bureaucratisch de mensenwereld soms is georganiseerd. Zware Kees voert ons mee via verschillende hoofdstukken als havens en kanalen, inklaringsperikelen, loodspraatjes, zeetaal, leerlingenverslagen, kapiteinsverklaringen, technische verhandelingen en toekomstmuziek.

Kees Wiersum bracht al vier boeken uit, een compilatie van zijn wekelijks columns in Weekblad Schuttevaer. Ook dit vijfde deel staat weer vol anekdotes en foto’s uit de talloze zeereizen die de kapitein en Schuttevaer-columnist heeft gemaakt.

De presentatie vindt plaats in de Oudheidkamer van Stichting Nederlandse Kaap Hoorn-vaarders in Hoorn op 30 april. De inloop is van 14:00 tot 17:00 uur. Er is gelegenheid de auteur te ontmoeten en een boek te laten signeren. Adres: Achterom 17, 1621 KP Hoorn

ISBN: 9789059612679
Prijs: € 32,50

Kijk hier voor meer info bij uitgeverij de Alk