Nieuws

Ambachtendag in het Wieringer eilandmuseum “Jan Lont op zondag 22 augustus

Op zondag 22 augustus is er vanaf 12 uur een Ambachtendag in het Wieringer eilandmuseum “Jan Lont”. Dit museum laat het vroegere leven op het eiland Wieringen zien van boer en visserman. Er worden diverse beroepen gedemonstreerd, zoals het met de hand zeilnaaien in vlasdoek, het tanen van netten en touwwerk, vis bakken, stoelen matten, hout bewerken. Voor kinderen staan er spelletjes klaar zoals het succesvolle “knikkerborden”. Wie nog iets te tanen heeft kan hier terecht. Wel even van te voren opgeven: keesirishos@gmail.com Bij de ingang zijn tweedehands leesboeken te koop, handig om mee te nemen op vakantie.

Het museum heeft er het afgelopen jaar een kapschuur bijgekregen. Het grote rollende materieel, zoals de oude brancard, waarmee de zieken “naar de vaste woal” werden vervoerd is erin ondergebracht. Langs de wanden zie je een expositie over het licht. Ook is in een hoek van het erf in samenwerking met andere organisaties een donkerte-belevingsplek gecreëerd. Al met al de moeite waard om eens te gaan kijken.
Entree 5 euro met inbegrip van kopje thee of koffie. Kinderen tot 12 jaar gratis. Het adres is: Stroeërweg 39 1777NE Hippolytushoef.