FVEN nieuws

Aanbrengtocht Sail Amsterdam vanuit Winschoten: Lelystad pakt uit

FVEN
EOC

Er wordt volgend jaar een aanbrengtocht georganiseerd door de LVBHB (in samenwerking met de FVEN) voor alle schepen (dus niet alleen leden van de LVBHB!) die naar Sail Amsterdam gaan.

Deze tocht start in Winschoten; daar vindt de jaarlijkse erfgoedmanifestatie plaats van de LVBHB in het weekend van 25 en 26 juli.  De tocht gaat via Groningen (stad) in het weekend van 1 en 2 augustus en daarna zal Lelystad de schepen gastvrij verwelkomen vanaf vrijdag de 7-e in het weekend van 8 en 9 augustus.

Deelname aan de aanbrengtocht is vanaf iedere “etappeplaats” mogelijk; inschrijving tegelijk met de inschrijving voor Sail Amsterdam.

Lelystad ziet de Pre Sail van 2020 als een opmaat voor een regelmatig terugkerend evenement in de jaren erna. Om het verblijf in Lelystad zo aantrekkelijk mogelijk te maken zal o.a. het volgende geboden worden:

  • gratis ligplaatsen inclusief electra etc.
  • gebruik van het BBQ-eiland
  • aantrekkelijke kortingen op bezoek Batavialand en Bataviawerf
  • een “belevenis” op de Bataviawerf
  • mogelijkheid voor gezamenlijk bezoek aan de Markerwadden
  • mogelijkheid voor een zeil”wedstrijd” op de zondagochtend in een tegen de Ijsselmeergolven beschut stuk water

De verwachting is dat de lijst met “leuke dingen” nog verder uitgebreid gaat worden waarmee Lelystad zich echt presenteert als een locatie met een warme ontvangst!

Lelystad is – zoals bekend – ook “binnendoor” (door de polder) te bereiken zodat niet iedereen over het Ijsselmeer hoeft te gaan. Vanuit Lelystad kunnen schepen gunstig weer afwachten: De Sail In in IJmuiden start op de woensdag erna.

Foto: Bataviahaven Lelystad