Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vlootdag Harlingen

13 april

Op zaterdag 13 april staat het centrum van Harlingen geheel in het teken van dé feestelijke opening van het nieuwe zeilseizoen voor de schepen van de Verenigde Bruine Zeilvaart Harlingen (VBZH).

Traditiegetrouw is er een officieel openingsmoment rond het middaguur op het gemeentehuis. Hier komen genodigden samen en zullen de burgemeester, onze VBZH-voorzitter en een gedeputeerde van de Provincie Fryslân een korte samenvatting geven over de huidige stand van zaken en de keuze voor het thema ‘Immaterieel Erfgoed’. Het beroep van schipper op de bruine vloot is in 2023 opgenomen in de landelijke Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland.

Open schip
De schepen, afgemeerd aan de kade van de Zuiderhaven, houden “open schip”. Dit is een unieke kans voor het publiek om een ​​traditioneel zeilschip, gedeeltelijk zelfs ouder dan 100 jaar, van binnen te bekijken. De schippers vertellen belangstellenden graag over het reizen en zeilen aan boord. Aan boord zijn diverse tentoonstellingen, proeverijen, kinderactiviteiten, verhalenvertellers, een speurtocht en nog veel meer!

Volop activiteiten
Op de kade langs de Zuiderhaven zeezijde worden allerlei activiteiten georganiseerd. Zo is er o.a. de bonte markt, (live)muziek, straattheateracts, workshops, demonstraties van oude ambachten én is er van alles te doen voor kinderen.

Heen en weer
De Harlinger Zonnepont “Jonge Seun” vaart tussen de Zuiderhaven zee- en stadszijde om zo een snelle verbinding tussen het centrum en het evenement te maken.

Bonte Markt
Langs de kade staat de Bonte Markt met een breed scala aan producten, van kleding en antiek tot exclusieve, streek- en individuele items. De markt wordt opgevrolijkt met muziek, straattheater en amusement. Het is de perfecte plek om te genieten en te struinen.

Vlootdag Harlingen: zaterdag 13 april van 11.00 – 17.00 uur!

Zie ook ons artikel op Zeepost.info

Gegevens

Datum:
13 april
Site:
https://vbzh.nl/vlootdag/vlootdag-informatie/

Locatie

Harlingen

Organisator

Verenigde Bruine Zeilvaart Harlingen
Bekijk de site van Organisator