Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open dag en start vaarseizoen Botterstichting Elburg

6 april @ 10:30 - 15:30

Gratis

Op zaterdag 6 april 2024 zet de Elburger Botterstichting de deuren wagenwijd open. Zowel van de loods, als het Leerbedrijf als het museum! Jong en oud, botterkenner en nieuwkomer: iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Ontdek de bijzondere wereld van de historische varende monumenten en de Zuiderzeevisserij van weleer! De werkgroep stelt een gevarieerd programma samen, met een extra seizoen tentoonstelling, demonstraties van oude ambachten en een bezoek aan de restauratie van de EB25 en het Botter Museum. Daarnaast kan er een tochtje met een botter worden gemaakt om te ervaren hoe het is om op zo’n houten platbodem te varen.

Dus kom naar de open dag en start van het seizoen, op onze werf, in de loods en in het museum beantwoorden onze vrijwilligers graag al uw vragen.

Foto expositie Botters in Beeld in Elburg

In het Bottermuseum aan de Haven van Elburg is vanaf zaterdag 6 april tot 14 september een bijzondere foto expositie te zien. Het betreft foto inzendingen naar aanleiding van een wedstrijd. De 50 mooiste foto’s worden geexposeerd de overige foto’s zijn digitaal te zien. De expositie is tot half september te zien tijdens openingstijden van het museum (zie website) of na afspraak.

Deelnemers zijn amateur fotografen uit de gemeente Elburg en vrijwilligers van de Botterstichting Elburg. Een vakjury kiest uit de foto’s de meest aansprekende en daarnaast is er een publieksprijs die in oktober wordt uitgereikt.

Entrée museum: € 3,50

Gegevens

Datum:
6 april
Tijd:
10:30 - 15:30
Kosten:
Gratis
Site:
https://prd.botterselburg.nl/

Locatie

Elburg
Havenkade 39
Elburg, 8081 GR Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0525655857
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Botterstichting Elburg
E-mail
info@botterselburg.nl
Bekijk de site van Organisator