Zweedse Götheborg gaat opnieuw varen met steun van Greencarrier Group

De Zweedse Oost-Indiaman Götheborg gaat weer varen dankzij de steun van rederij “Greencarrier Group”, die heeft aangekondigd dat het de volledige operationele en financiële verantwoordelijkheid voor het schip voor de komende twee jaar zal nemen. In 2016 zei de Ostindiefararen Götheborg Foundation die het schip exploiteerde dat het zich niet langer kon veroorloven om de replica te runnen, één van ‘s werelds grootste operationele houten zeilschepen. De stichting zei dat zij haar opties overwoog, waaronder het te koop aanbieden van het schip.

De Götheborg maakte haar eerste reis in 2005 en is gebouwd naar de Oost-Indiaman met dezelfde naam die zonk op 12 september 1745, terwijl ze de haven van Götheborg naderde bij haar terugkeer van een derde reis naar China.

De Greencarrier Group is een expeditie- en logistiek bureau dat zich inzet om de wereld duurzame oplossingen voor logistiek en supply chain management te bieden. Uit het persbericht van Greencarrier:

“Het zal fantastisch zijn om Götheborg weer te zien uitvaren en door te gaan met de missie waarvoor ze is gebouwd, die mogelijk werd gemaakt door de duizenden vrijwilligers die zonder compensatie met het schip werkten en alle grote en kleine Gothenburg-bedrijven die deelnamen en financierde de bouw en reizen. In 2020 we are celebrating 20 years as a company and the ship will be a perfect place for celebrations with all of you employees as well as our customers in many different places.”

Kijk hier voor meer info

EOC
RVEN