Zomp De Vriendschap vaart weer over de Regge

GDe Enterse zomp De Vriendschap gooit woensdag 1 juli weer haar trossen los. Na maanden ‘op het droge’ vaart ze weer vanaf scheepswerf De Waarf in Enter.

De Vriendschap is, na haar jaarlijkse onderhoudsbeurt, helemaal klaar voor de vaartochten. De zomp was al vaarklaar vóór coronatijd, want vanaf medio maart lagen alle activiteiten op de scheepswerf stil. Maar nu mogen de schuiten de Regge weer op. Niet alleen De Vriendschap vanaf De Waarf, ook De Regt door Zee vanaf de Pelmolen in Rijssen en De Schuttevaer vanuit Hellendoorn.

In de maanden juli en augustus varen de zompen elke dag over de Regge. Van maandag tot en met zaterdag kan men hiervoor terecht bij De Waarf aan de Werfstraat 19. De zomp kan ’s middags om 13.00 uur,14.30 uur en om 16.00 uur geboekt worden. In de avonduren is er nog een vaart om 19.00 uur. “De tochten moeten wel online geboekt worden”, vertelt voorzitter Gerrit Velten. “Er zijn vier vaarten op een dag. De vrije vaarten en de bijzondere vaarten, zoals de tochten ’s morgensvroeg en ’s avonds, zijn komen te vervallen.” Er kunnen per vaart minder passagiers mee. Bij elke vaart zijn twee schippers aanwezig die anekdotes vertellen over hoe het er aan toe ging op de vroegere vaarten, over de natuur rond de Regge en over de Regge zelf.

Het bestuur heeft in samenspraak met vrijwilligers een uitgebreid protocol opgesteld. Zo volgen de bezoekers een vaste looproute en komen de passagiers na de stuurman en voor de kapitein aan boord. Na iedere vaart wordt de boot ontsmet.

Meer informatie op www.entersezomp.nl

Lees het gehele artikel op de bron: TwenteFM

Foto: de Zomp in de tijd vóór Corona, foto: Enterse Zomp