Zeillogger VL92 Balder virtueel te water

De Samenwerkende Maritieme Fondsen (SMF) stelden deze zomer gezamenlijk € 350.000 extra beschikbaar ter ondersteuning van creatieve oplossingen voor problemen veroorzaakt door de corona crisis. De afgelopen jaren hebben zij met veel enthousiasme de maritieme sector in al haar geledingen financieel ondersteund.

De Stichting Zeillogger Balder zag haar inspanningen van de afgelopen jaren door Corona tot stilstand komen. Na het onderzoeken van diverse opties is zij uitgekomen op het multimediaproject ‘Beleef de Balder’ die zij samen met MCW creative agency heeft uitgevoerd.

Virtuele openstelling
Om toch de VL. 92 Balder te kunnen bezoeken en het unieke verhaal te kunnen vertellen, is nu een virtueel bezoek aan het schip mogelijk gemaakt onder de noemer: “Beleef de Balder”. Het is een fraaie presentatie geworden op internet. Met een bijzondere animatie vaar je mee naar de Noordzee en beleef je het leven aan boord. Middels een prachtige game timeline ontdek je of je geschikt bent om een reis mee te gaan.

Jaarlijks bezoeken honderden schoolkinderen uit Vlaardingen en de regio de VL.92 Balder. Deze presentatie is een prima uitgangspunt voor hun bezoek aan boord. Door de verschillende interactieve multimediale elementen krijgen de bezoekers een uniek beeld van het schip en al haar facetten en krijgen zij op een creatieve en afwisselende wijze kennis over het leven aan boord.

Breed inzetbaar en herbruikbaar
Dit betekent dat de presentatie/virtuele rondleiding als onderdeel van de website opgenomen is en als aandachttrekker kan dienen om in 2021 gasten te verleiden om aan boord te gaan. Ook in het educatie deel van het visserij ruim is er na de (her) opening gelegenheid om op een groot scherm het varen en leven te beleven.

Bekijk de Balder hier in de virtuele presentatie