Zee & Zaken: platform voor juridische informatie over varen

In het voorjaar van 2019 heeft Victor Vandersmissen het platform Zee & Zaken opgericht. Het viel hem de afgelopen jaren tijdens zijn werk op zee namelijk op dat veel maritieme mensen met juridische vragen rondlopen, bijvoorbeeld over vaarbevoegdheden, maar dat er geen centrale plek is waar zij de antwoorden kunnen vinden. Zee & Zaken is nu die plek.

Victor is inmiddels als advocaat werkzaam en zijn missie is dat iedereen op een eenvoudige manier toegang heeft tot juridische informatie. Op de website van Zee & Zaken (www.zeezaken.nl) kun je daarom alle juridische vragen over varen stellen. Iedere week wordt één vraag met antwoord op de website gepubliceerd. Dat klinkt weinig, maar in de praktijk leven bij veel mensen dezelfde vragen.

De dienst is gratis en het antwoord juridisch waterdicht. Bovendien is het opgesteld in eenvoudige en leesbare taal. In het antwoord zullen vaak ook bronnen staan, zodat je alles op je gemak nog eens zelf kan nazoeken. Het doel is om uiteindelijk een groot naslagwerk te creëren waar iedereen terecht kan voor juridische informatie over watersport en scheepvaart.

Laat je niet afschepen. Stel je vraag aan Zee & Zaken!

EOC
RVEN