Zaterdag 8 juni de Dag van de Zeesleepvaart in Maassluis

Op zaterdag 8 juni wordt in Maassluis de Dag van de Zeesleepvaart georganiseerd. Het publiek kan meevaren met stoomzeesleper Furie uit 1916 of met de in 1951 gebouwde zeesleper Holland die voor dit maritieme evenement vanuit Terschelling naar Maassluis komt.

Naast het meevaren met deze twee bijzondere schepen is tijdens de Dag van de Zeesleepvaart nog veel meer te doen. in de buitenhaven zijn veel historische schepen​, ​aangesloten bij Sleepboothaven Maassluis​, van dichtbij te bewonderen. Ook de Rigel van het Zeekadettenkorps Maassluis en diverse gastschepen van buiten de stad zijn aanwezig.

Op de kade is een nautische markt met maritiem gerelateerde kraampjes, zorgt Hotel Maassluis rond het hotel met diverse stands voor lekker eten en drinken, en zorgen shantykoren voor de muzikale gezelligheid.

Als feestelijke afsluiting vindt om 17.00 uur traditioneel een vlootschouw plaats. Alle deelnemende schepen aan de Dag van de Zeesleepvaart verzamelen zich op de Waterweg en varen in een stoet aan de havenmonding van Maassluis voorbij zodat toeschouwers vanaf de kant een prachtig zicht hebben.

Meer informatie over het programma, de locaties, tijden en kaartverkoop is te vinden op www.sleepboothaven.nl.