Zachtebedrace van 25 t/m 28 april

Van donderdagavond 25 april 19:00 uur tot zondagavond 28 april 2019 19:00 uur gaan we weer los op de Waddenzee met de Zachtebedrace vanuit Den Oever.

Als je wilt leren om met je schip je weg te vinden op het wad, navigerend zonder GPS, manoeuvrerend met alleen zeil- en spierkracht, maar ook als je dat al kunt, nodigen we je uit voor de 9e editie van de Zachtebedrace. Een 72-uurs marathon voor platbodems op de Waddenzee. De winnaar is dat schip dat door tactiek, navigatiekunst en zeemanschap het eerst terug is in Den Oever met de meeste punten. Die verzamel je door havens in te zeilen, te ankeren, boeien aantikken en vlaggetjes vast te knopen. De race, is vernoemd naar een ondiepte tussen Texel en Harlingen, grofweg het middelpunt van het wedstrijdgebied.

Voor meer informatie: www.zachtebedrace.nl

Natuurlijk gaan we allemaal goed voorbereid van start, met doordachte plannen en alternatieven. Toch weten we ook zeker dat die plannen onderweg misschien wel zullen moeten worden bijgesteld. Hoe maak je dan snel een nieuwe planning? Marianne van der Linden legt tijdens een workshop op Zaterdag 23 februari vanaf 15:00 uur haar 5-minutenplanning uit.

Natuurlijk is er tijd voor vragen en opmerkingen. Na de workshop eten we gezamenlijk en is er ruimte voor een drankje en sterke verhalen.

Workshop::Zaterdag 23 februari inloop 14:30,
IJsselhuis Museumhavencafe, Hoge Zeedijk 1, Gouda

Foto: Hugo Schuitemaker

EOC
RVEN