Woerden wil Romeins schip bouwen

De gemeente Woerden wil een eigen replica van een Romeins schip laten bouwen. De kosten daarvoor worden geschat op 200.000 euro.

Jarenlang voeren er twee Romeinse replica-schepen door Woerden. De verantwoordelijke stichting moest vorig jaar de handdoek in de ring gooien wegens een vrijwilligerstekort. De boten verhuizen naar Utrecht. De politiek drong aan op een vervanger. Het is nog onduidelijk wanneer het nieuwe schip klaar is.

Als tussentijds alternatief vaart vanaf 21 mei de ’story boat’ uit. Het Gilde vertelt geschiedenisverhalen over Woerden aan boord.

Samen met Woerden Marketing is het idee van de ‘Story Boat’ ontstaan en zijn partijen betrokken om dit verder uit te werken. Wanneer er aan boord historische verhalen verteld worden, zal de boot rondvaren als de ‘Story Boat’. De eigenaren van ‘Sweet Caroline’, Andrew en Carolien de Ruiter, zullen de boot besturen. De Gilde gidsen vertellen het Romeinse verhaal maar ook andere historische verhalen. De boot is gebouwd in 1964 en beschikt over een dak van een klassieke trolleybus. Een rondvaart is te boeken via info@vvvwoerden.nl en Partyschip ‘Sweet Caroline’ www.partyschipsweetcaroline.nl.

Foto: Dit is niet de beoogde replica van een Romeins schip, maar de ’story boat’ met geschiedenisverhalen die volgende week gaat varen. Foto gemeente woerden

RVEN
EOC