Willem Eerland exposeert in Galerie Kinderdijk

Willem Eerland heeft een selectie van zijn beste werken gemaakt voor een expositie in Galerie Kinderdijk. Willem Eerland, zelf ooit sleepboot-kapitein, schildert schepen en zeegezichten. Afgelopen jaar had Eerland twee exposities in het Zee- en Havenmuseum in IJmuiden. “Door de coronabeperkingen en het wegvallen van SAIL Amsterdam zijn die exposities niet helemaal uit de verf gekomen”, vindt hij zelf. Daarom nu de herkansing in Galerie Kinderdijk, vlakbij zijn woonplaats Nieuw Lekkerland.

Eerland laat In Galerie Kinderijk zijn eigen keuze zien van de twee IJmuidense exposities, plus een aantal nieuwe werken. Het gaat om schilderijen van verschillende schepen en jachten, met deze keer ook veel aandacht voor de opvarenden. Naast zijn eigen werk zal ook een gedeelte van de ruimte ingericht worden voor pastellen die zijn dochter Carolina maakte. Zij heeft zich voornamelijk toegelegd op het afbeelden van dieren. Zowel haar werken als die van Willem Eerland zijn voor schappelijke prijzen te koop.

De expositie is geopend van zaterdag 7 november tot donderdag 24 december, tijdens de openingstijden van de naastgelegen Primera (tussen de middag gesloten!). Het adres van Galerie Kinderdijk is Planetenlaan 11, Nieuw-Lekkerland. Telefoon: (0184) 68 42 22. Als je van tevoren contact opneemt kan Willem Eerland moeilijk ook zelf aanwezig zijn in de Galerie.