Weer rondvaarten met de ‘Stad Almelo 2’

De 100 jaar oude ‘Stad Almelo 2’ vaart sinds vorige week weer door de Almelose wateren en belangstellenden kunnen zonder afspraak op woensdagmiddagen om 13.30 uur en om 14.30 uur voor een rondvaart. Tegen een kleine vergoeding mag men mee vanaf de Havenkom in het centrum om Almelo vanaf het water te bewonderen.

De stichting Almelose platbodems heeft ongeveer 16 enthousiaste leden die allemaal veel van boten weten en die graag van alles vertellen over de boot en de stad. Door de lengte van de boot kunnen er in Coronatijd ongeveer 6 passagiers meevaren.

Er waren allerlei feestelijke plannen voorbereid om het vaarseizoen te openen. Zo zou de boot, net als vroeger, linnen meenemen naar Hasselt en ze zouden turf vanuit Vriezenveen naar Almelo vervoeren. De burgemeester was hiervoor al benaderd. Zo ook Piet Vogelzang waar de turf afgeleverd zou worden. Helaas gooide Corona roet in het eten.

De ‘Stad Almelo 2’ is een echte platbodem, wat maakt dat de boot zelfs in heel ondiep water kan varen. De onderdelen van de boot zijn geklonken. De tien meter lange boot kreeg de naam ‘Stad Almelo 2’ omdat er al een Almelo 1 was. De boot kent prachtige zijzwaarden die de platbodem nog meer uitstraling geven. Er zijn ook fraaie zeilen, maar die worden in de havenkom door de vele bruggen zelden gebruikt.

Lees het gehele artikel op de bron: Almeloos Weekblad