Wachtschip scoutinggroep Chauken uit Groningen blijft varen dankzij donatie

Wachtschip de Jacoba II van waterscoutinggroep Chauken uit Groningen kan weer jaren vooruit dankzij een schenking van chemiebedrijf ESD-SIC uit Farnsum.

Het bedrijf doneerde afgelopen vrijdag twee identieke DAF 1160 motoren. Één vervangt de huidige motor van het schip, terwijl de ander door de vereniging wordt verkocht om zo de werkzaamheden rondom de vervangen van de huidige motor te kunnen betalen.

De Jacoba II fungeert als varend clubhuis van de Chauken en wordt gebruikt voor allerlei activiteiten voor en door jongeren binnen Scouting. ,,Zo wordt het schip gebruikt als slaapschip voor de zomerkampen van verschillende waterscoutinggroepen uit de regio”, vertelt secretaris Jennifer Drenth. ,,De vervanging van de huidige motor was hard nodig.”

Faillissement had gevolgen voor huidige motor
De scoutinggroep kampte jarenlang met de nasleep van de opknapbeurt van de huidige motor, tien jaar geleden. Drenth: ,,Het bedrijf dat de revisie uitvoerde ging vlak daarna failliet, zodat onze vereniging de kosten niet op het bedrijf kon verhalen. Dat gaf een flinke aanslag op onze financiële reserves, maar sindsdien varen we met een motor die steeds slechter wordt. Met de schenking van ESD-SIC kan de Jacoba II weer jaren vooruit.”

Lees het gehele artikel op de bron: DVHN