Vlaggetjesdag Muiden en Escale à Sète gaan niet door

Vlaggetjesdag in Muiden, de jaarlijkse open dag van diverse schepen in Muiden, gaat dit jaar niet door vanwege de dreiging van het Corona virus. Dat heeft de organisatie afgelopen maandag besloten. Ook het maritieme evenement Escale à Sète in Frankrijk is vanwege Covid-19 geannuleerd.

Traditioneel op tweede Paasdag is Vlaggetjesdag de aftrap voor het vaarseizoen in Muiden. De Herengracht ziet dan zwart van de mensen, vorig jaar kwamen er bijna 7.000 mensen op af. Een dergelijke hoeveelheid mensen dicht op elkaar riep de vraag op of het vanuit gezondheid-oogpunt wel veilig is met de snelle uitbreiding van het Corona-virus. Mede-organisator Ruurd Kleuver had overleg met het RIVM, dat rond Pasen een hoogtepunt verwacht in de Corona-crisis. Vanwege het verwachtte lager aantal bezoekers tijdens de crisis en de kosten waarvoor de organisatie zich nu moest vastleggen werd besloten om de hele dag af te gelasten.

Escale à Sète is een groot maritiem evenement waar verschillende Nederlandse schepen aan mee zouden doen. Het zou plaatsvinden van 7 tot 13 april. Vanuit Rotterdam zijn in het najaar vijf historische vaartuigen naar Sète vertrokken om deel te nemen aan het evenement. Over zee zijn verschillende Nederlandse Tall Ships onderweg naar Sète.

Andere organisaties van Maritieme evenementen, zoals bv de HISWA die op 11 maart begint, houden zich aan de richtlijnen zoals die door de overheid in overleg met de RIVM worden uitgevaardigd. Er is voorlopig nog geen sprake van een verbod op grote evenementen.

RVEN
EOC