Vier de zomer met Het Scheepvaartmuseum

Laat de zomervakantie niet in het water vallen en breng een bezoek aan het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Er zijn volop activiteiten voor jong en oud. De reisleiders staan klaar om families met jonge cultuursnuivers in de leeftijd van drie tot twaalf jaar welkom te heten. Zij vertellen de mooiste verhalen over de meest bijzondere objecten uit de museumcollectie. De verhalenverteller neemt iedereen mee naar het opgeknapte VOC-schip en houd je letterlijk een ‘spiegel’ voor. Alle activiteiten zijn gratis met een museumentreebewijs. Nieuwsgierig geworden?

Kijk hier voor het hele programma, data en tijden

VOC-schip Amsterdam helemaal opgeknapt
Bij Het Scheepvaartmuseum kun je je ook met mooi weer goed vermaken. Stap aan boord van het net opgeknapte VOC-schip. Al vele bezoekers zijn je voorgegaan. Voel de wind in je haren en de zon op je bol. Ervaar hoe het schip er van binnen uit ziet: bezoek de kapiteinshut, schiet een kanon af, probeer de hangmatten uit en kruip in het ruim. Maar leer ook meer over de keerzijde van de ‘gouden eeuw’. In de zomervakantie is er dagelijks een familieverteller op het schip aanwezig. Waar ging het schip eigenlijk naar toe? Wat gebeurde er ‘in de Oost’? Wat is het verhaal áchter de spiegel? Luister en kom van alles te weten over deze publiekstrekker.

Bezoek clipper Stad Amsterdam
Speciaal voor de zomervakantie ligt het grote zeilschip Stad Amsterdam afgemeerd bij Het Scheepvaartmuseum. De clipper is maar liefst 76 meter lang en beschikt over 31 zeilen met een totale oppervlakte van 2.200 vierkante meter. Het schip is in de zomervakantie van woensdag t/m zondag te bezoeken. Bezoekers mogen rondkijken aan dek, kunnen een speurtocht doen en kunnen vragen stellen aan de stoere bemanningsleden. Let op: vanaf 14 jaar is een geldig identiteitsbewijs verplicht. In het museum kun je een tijdslot boeken.

Kijk hier voor meer info