Veronica schip terug naar zee?

Dit jaar is het 60 jaar geleden dat de zeezender Veronica voor het eerst van zich liet horen en het is 45 jaar geleden dat Veronica haar uitzendingen moest staken. Toch is het volgens de laatste berichtgeving niet direct een feest voor het oude zendschip Norderney. De uitbater heeft onlangs het schip gesloten wegens financiële problemen. Stichting het Veronicaschip wil dit jubileumjaar positief afsluiten door op de Norderney weer radio te gaan maken. Initiatiefnemer achter dit nieuwe project is Wout van der Meer, in 1979/1980 DJ Peter de Vries op de MV Mi Amigo.

Zij hebben van de huidige eigenaar de toestemming gekregen om dit initiatief werkelijkheid te laten worden, mits de crowdfunding-actie succesvol is. Een vroege 1 april grap? Spreekbuis.nl sprak met initiatiefnemer van Stichting Het Veronica Schip Wout van der Meer.

Om het schip zeewaardig te maken zodat deze een maand vertrouwd en veilig de zee opkan is alleen al een bedrag van rond de half miljoen euro nodig. Daarna moet de rest nog worden ingevuld.

In een reactie laat de Stichting Norderney weten niets met het project te maken te hebben. De Stichting Norderney stelt zich tot doel het culturele en historische erfgoed van Radio Veronica uit de periode 1959 – 1974 te conserveren en te beheren.

Lees het gehele artikel op de bron: Spreekbuis.nl

EOC
RVEN