Vereniging Botterbehoud vaart op 21 mei met donateurs vanuit Den Oever

Dit jaar vindt het donateursvaren en de Zomerreünie van de Vereniging Botterbehoud plaats vanuit de haven van Den Oever. De Vissershaven van Den Oever heeft sinds enige tijd de ‘Historische Hoek’, de plaats met de vaste ligplaatsen voor de Wieringer Aken WR4 en WR173 en voor het oudste zeilende vissersschip van Nederland, het uit 1840 daterende Wieringer Skuutje WR60. Het is een van de weinige plaatsen waar de schepen van Botterbehoud ‘op het zout’ liggen. Bij redelijk weer wordt er op de Waddenzee gevaren en moet er dus rekening gehouden worden met hoog- en laagwater en de stromen die daardoor ontstaan.

Sinds vorig jaar is de Historische Hoek uitgebreid met ‘De Havenboet’, een houten gebouw op betonblokken om bij erg hoog water toch droge voeten te houden waar voorlichting wordt gegeven, een kop koffie of thee kan worden gedronken en klein onderhoud kan worden verricht.

Programma:
Naast de WR4, WR173 en de WR60 schepen worden nog 5 andere schepen voor deze tocht ingezet. Na terugkomst in de haven is er een barbecue voor donateurs en bemanningen van de deelnemende Botters.

Lees het gehele artikel op de bron: Botterbehoud