Ventis twee keer winnaar van de Classic Boat Award 2019

Ventis Scheepstimmerwerk uit Enkhuizen heeft in twee categorieën de Classic Boat Award 2019 gewonnen. Deze prijzen worden jaarlijks uitgereikt door Classic Boat Magazine, het toonaangevende tijdschrift voor de klassieke jachtbouw en -restauraties. De vakjury maakt een shortlist en publiek en collega’s kunnen stemmen via de website. Wereldwijd zijn 18.000 stemmen uitgebracht. Het is voor het eerst in de historie van deze Awards dat één werf of persoon in twee categorieën wint.

In de categorie Traditional-new-built is “Nyala” tot winnaar gekozen. Deze 56 ft Sparkman & Stephens Yawl is door Ventis helemaal nieuw gebouwd naar het voorbeeld van de “Impala” uit 1954. Het jacht is afgelopen zomer opgeleverd en heeft inmiddels al meer dan 7.000 mijl gevaren.

Beide jachten zeilen naar grote tevredenheid van de eigenaren, zozeer zelfs dat de medewerkers van de werf er zelf mee op pad mogen.

Margaux

Hans-Peter Baars, directeur-eigenaar van Ventis Scheepstimmerwerk en Brasker Masten is heel blij met de Awards: “In het jaar van ons 25-jarig bestaan is dit een grote erkenning voor de kwaliteit en het ondernemerschap. Ik ben bijzonder trots op onze eigen medewerkers die met hun vakmanschap en toewijding dit mogelijk hebben gemaakt. Speciale dank gaat ook uit naar de collega bedrijven binnen het cluster van Nautisch Enkhuizen. Zonder de (super) specialisten op de vele deelgebieden waren deze projecten niet zo succesvol geweest.”R

Ventis kijkt uit naar een zonnige toekomst. Er staan mooie nieuwe projecten op stapel waaronder een houten nieuwbouw uit de Achtmeter klasse. Op initiatief van Ventis wordt volgend jaar het wereldkampioenschap in deze 8mR klasse in Enkhuizen gezeild.

Ventis maakte een Time-lapse filmpje over de Woodcore bouw van de Nyala

RVEN
EOC