Varen door openluchtmuseum Nieuwegein én Utrecht met Museumwerf Vreeswijk

Museumwerf Vreeswijk breidt haar vaartochten uit. Op zaterdag 27-8 en 17-9 en zondag 18-9 kunt u mee met de historische rondvaartboot Hoop en Vertrouwen door Openluchtmuseum Nieuwegein, waarna koers wordt gezet naar het middeleeuwse waterhart van buurstad Utrecht.
Varen door Openluchtmuseum Nieuwegein is een belévenis. Het is zo mooi dat de Museumwerf besloot de vaartochten uit te breiden en Utrecht op te nemen in het repertoire.

Vaartsche Rijn
Utrecht en Nieuwegein zijn van oudsher met elkaar verbonden. Samen bezitten zij het oudste kanaal van Nederland, de Vaartsche Rijn. Dit kanaal door Vreeswijk verbond Utrecht in 1373 met de rivier de Lek. In Utrecht maakte de Vaartsche Rijn connectie met de grachten, die weer in verbinding stonden met de Vecht ten noorden van de stad.
Nieuwegein en Utrecht danken hun bestaan en ontwikkeling aan de eeuwenoude vaarwegen die hen doorstromen. Vandaar dat juist langs het water veel moois en interessants te zien valt. U kunt dit met eigen ogen zien. Plan eens een tocht en laat u meevoeren over de Vaartsche Rijn, het Merwedekanaal, de Utrechtse singels en de Oudegracht.
Er wordt gevaren met minimaal 8 tot maximaal 14 passagiers. De afvaart is om 13.00 uur bij Museumwerf Vreeswijk. De tocht duurt ongeveer 4 uur.

Reserveer tijdig via tel: 06 38 01 75 92 want vol=vol!

Tarieven en meer info vindt u op www.museumwerf.nl.