‘Varen doe je Samen!’ kan weer vijf jaar door

‘Varen doe je Samen!’ kan door tot 2025. De permanente campagne blijft de komende jaren aan de waterweg timmeren, met projecten ter vergroting van het veiligheidsbewustzijn op het vaarwater. De samenwerkende partners hebben besloten dat ‘Varen doe je Samen’ hiermee een nieuwe fase ingaat.

bootje

In 2007 startte dit op de scheepvaart gerichte project, met als doel de veiligheid op de Nederlandse grote vaarwegen te vergroten. Het gaat dan met name om de knelpunten, waar beroepsvaart en recreatievaart elkaar ontmoeten. De campagne heeft de voorbije jaren al miljoenen mensen bereikt en voorgelicht over veilig vaargedrag.

Partners
De sinds afgelopen december met een vernieuwde overeenkomst samenwerkende partijen zijn: Rijkswaterstaat, alle provincies, de Unie van Waterschappen, de havenbedrijven van Amsterdam en Rotterdam, Koninklijke BLN-Schuttevaer, KNRM, Reddingsbrigade Nederland, ANWB, HISWA-vereniging, het Netwerk Waterrecreatie, Sportvisserij Nederland, Waterrecreatie Nederland en het Watersportverbond.

Op de eerste dag van de beurs Boot Holland, op 7 februari 2020, zullen de samenwerkende partners het nieuwe convenant voor de periode 2020 – 2025 ondertekenen.‘Varen doe je Samen!’ kan weer vijf jaar door

Kijk hier voor meer info

Foto: Varen doe je samen