Nieuws

Vanaf 25 november: De laatste reis van de Mars

Op 25 november komt het boek ‘De Laatste Reis van de Mars’ uit. Het boek beschrijft het waargebeurde verhaal over het Hollandse oorlogsschip Mars (1778-1781), schout-bij-nacht Willem Crul en zijn bemanning die tegenslagen in het Caribisch gebied moesten doorstaan. Het gaat over de reis, de orkaan, de invasie van Sint-Eustatius, de zeeslag met de Engelsen, de dood van de admiraal, de ellende van de gevangenschap. Hoewel het leest als een jongensboek, heeft de Mars en zijn bemanning dit allemaal moeten doorstaan.

In het boek kunt u het gehele verhaal lezen. Niet alleen het verhaal van het schip, maar ook van de bemanning. U kunt vele biografieën lezen, van scheepsjongen tot admiraal. Dat maakt dit boek uniek. Door het onderzoek van Arjen Buikstra en zijn dochter Anne Buikstra naar deze bemanning zijn er ook bekende Nederlanders te relateren aan dit bijzondere verhaal.

Zat uw voorvader op de Mars?
Er lopen tienduizenden nazaten rond van de meer dan 100 bemanningsleden van de Mars Mars-mannen) van wie zij de identiteit hebben vastgesteld en de stamboom hebben uitgezocht. Misschien stamt u af van een bemanningslid; misschien wel van de kapitein of een andere officier, of van een ‘gewone’ matroos of soldaat. Hoe dan ook, u heeft er wellicht een spannend familieverhaal bij.

Kijk hier hoe u antwoord krijgt op de vraag: zat uw voorvader op de Mars?

Kijk hier voor meer info over en bestellen van het boek