Vaartochten historische schepen Nieuwegein een groot succes

Frequent en volgeladen met verrast publiek varen de kagenaar Hoop en Vertrouwen en het Romeinse schip Fiducia vanaf Museumwerf Vreeswijk. De tochten met de historische schepen gaan over de eeuwenoude waterwegen van Openluchtmuseum Nieuwegein. Met trots maakt de Museumwerf, samen met het Natuurkwartier, op deze wijze de rijke historie van Nieuwegein bekend.

“Wij wisten wel dat de vaartochten de moeite waard zouden zijn, maar dat het zo goed uitpakt is voor ons én voor Nieuwegein een droom die uitkomt,” zegt een blij-verraste directeur Jack Grondel van Museumwerf Vreeswijk. “Honderden enthousiastelingen hebben de rondvaarten door historisch Nieuwegein al ervaren. Het zijn niet alleen Nieuwegeiners die ons weten te vinden. De passagiers komen van heinde en verre.”

“Het loop nog steeds storm met aanvragen voor de vaartochten, maar voor de vaarten van augustus en september kunnen nog reserveringen gemaakt worden, zegt coördinator/schipper en havenmeester Ton Vermeulen die zijn handen vol heeft aan het inplannen van de nieuwe aanvragen. “We zijn ook bezig met het inwerken van extra schippers.”

De tocht gaat via de Vaartse Rijn en het Merwedekanaal naar het Natuurkwartier (Museum Warsenhoeck, Poldermolen Oude Gein, Kinderboerderij IJsselstee en Milieu Educatie Centrum). De vaartocht duurt ongeveer twee en een half uur. Groepen kunnen rondvaarten buiten het vaarschema reserveren. Bij slecht weer worden de vaarten afgelast. De rondvaarten gaan door tot eind september.

Gedurende de maanden juni en juli waren de rondvaarten gratis. Dit als bijdrage aan het gouden jubileumfeest van de stad Nieuwegein. Per 1 augustus kunnen nog steeds rondvaarten worden gereserveerd.

Kijk hier voor meer info