Uitnodiging Manifestatie Koningspoort

10 juni 12.00-24.00 Oude Haven Rotterdam

Het voortbestaan van scheepshelling Koningspoort in Rotterdam is onzeker geworden. De stichting die de werf de afgelopen anderhalf jaar draaiend hield, heeft de sleutel teruggegeven aan de eigenaar, gemeente Rotterdam. Zonder geld voor achterstallig onderhoud kan de helling niet verder.

De Koningspoort dicht, dat kan natuurlijk niet. Daarom zijn wij als Rotterdamse liggers de actie ‘HELP, DE WERF VERZUIPT’ gestart. We willen het belang van de werf laten zien, als scheepshelling voor varend erfgoed, maar ook als kenniscentrum, ontmoetingsplek en toeristentrekker. Alle aandacht moet de gemeente stimuleren om nu heel duidelijk te kiezen voor behoud van de werf.

Hoogtepunt van de actie is de MANIFESTATIE KONINGSPOORT op 10 juni, tweede Pinksterdag. De manifestatie wordt een groots spektakel met muziek, theater, workshops, debatten, film, vuur en een botenrace. Je bent van harte uitgenodigd, om mee te praten over de toekomst of gewoon te genieten van een mooi feest. Met zijn allen kunnen we een krachtig signaal afgeven: DE KONINGSPOORT MOET BLIJVEN. Ook je historische schip is van harte welkom; je mag het hele weekend gratis in de haven liggen.

Op zo’n korte termijn een evenement organiseren is handen uit de mouwen, maar dat kunnen we in Rotterdam. Heb je vragen, probeer ze dan meteen aan de juiste persoon te richten, hieronder staat wie waar over gaat. De organisatie is in handen van de liggersvereniging VSWR.

PETITIE
Nog niet getekend? Doen!

PARKEREN
Kom je met de auto? Dan is deze P+R handig, van daaruit is het zes minuten met de metro naar Rotterdam Blaak.

LIGPLAATS HAVEN
Kom je met je schip? Bel of mail havenmeester Bas den Hartogh, of 06-21347454.

HELPEN
Meehelpen met opbouwen? Je eigen spektakelstuk opvoeren?
Meld je bij Frans van der Horst via de mail.

TOEKOMST VAN DE WERF
VSWR probeert alle partijen en initiatieven samen te brengen. Ideeën zijn welkom, maar het moet wel iets verder gaan dan ‘misschien kun je het daar eens proberen’. Heb je de juiste contacten of specifieke kennis, dan nodigen we je uit om contact op te nemen via bestuur@vswr.nl

Lees het gehele artikel op de bron: Bulletalier van de LVBHB 

EOC
RVEN