‘Trots van de vloot’ terug op het water

Door Riemer Witteveen – Hans Vandersmissen is een van de bekendste zeilers van Nederland. Misschien niet voor de jongere generatie zeilers, maar menig boordbibliotheek bevat in ieder geval één boek van ‘Smis’. Met zijn kleine Drascombe genaamd Pride of the Fleet beleefde hij grote avonturen. Zonder motor en zonder moderne elektronica voer hij op de Nederlandse wateren, en stak hij ook de Noordzee over. Na het overlijden van Vandersmissen in 2009 werd het stiller rond ‘Pride’. Zoon Victor (30) zette het bootje zeven jaar geleden op de kant; er was geen tijd en geld meer. De afgelopen drie jaar viel alles samen. Met zijn vriendin stak hij de handen uit de mouwen en eindelijk vaart het stukje maritieme historie weer. En hoe! We spraken met Victor vlak voor zijn eerste vakantie met Pride of the Fleet in jaren.

Drie jaar klussen
Als Victor gaat wedstrijdroeien is er geen plaats meer voor Pride of the Fleet, de kleine Drascombe die ooit van zijn vader Hans was. Victor zet de boot op de kant en bij een kennis in Friesland staat Pride er verloren bij. “Op een gegeven moment kreeg ik een belletje met de vraag of ik er nog wat mee wilde doen. Ik twijfelde toen of ik de boot wil verkopen. De importeur van Drascombes in Nederland bood een plek aan in Huizen waar ik kon werken. Dat was perfect; zonder zijn hulp was dit project nooit gelukt. Zelf woonde ik inmiddels samen in Utrecht. Ik had een huis, een auto en wat tijd. Toen ben ik gewoon begonnen.

Victor begon klein, maar het project werd groter en groter. “Ik wilde eerst alleen de voorste helft doen, maar dat leverde problemen op. Alles in de boot sluit op elkaar aan, dus als je ergens begint, moet je alles aanpakken. De boot ging helemaal kaal, ook de schotten en het interieur moesten eraan geloven. Het meeste deed ik zelf, maar als iets recht en netjes moest worden ingetimmerd, dan liet ik het doen door een vakman. Zo’n refit is niet altijd leuk, want als de rekeningen van de timmerman dan weer kwam dacht ik vaak: Ik verkoop ‘m gewoon!”

Lees het gehele artikel van Riemer Witteveen op de bron: Zeilwereld