Topstukken van De Delft nog niet populair op online veiling

Het loopt nog niet storm bij de online veiling van de failliete inboedel van historische scheepswerf De Delft in Rotterdam. Een week nadat de volledige inboedel naar de veiling is gegaan, wordt er voornamelijk geboden op hout- en metaalbewerkingsmachines.

De verschillende replica’s en museumstukken zijn tot nu toe minder populair. Op een van de topstukken, een houten replica boegbeeld van De Delft, is nog helemaal niet geboden. Je kunt daarop bieden vanaf duizend euro. Ook voor de romp van het linieschip De Delft in aanbouw, het anker en de vlaggenmast loopt nog niemand warm. Op het oude scheepskanon is inmiddels vier keer geboden, het hoogste bod is 130 euro.

Het populairste item is een hydraulische brikettenpers, daar is maandagavond al 39 keer op geboden. In totaal staan er 513 items online, van houten katrollen en museumstukken tot steigerdelen en zaag- en schuurmachines, en zelfs een vorkheftruck. Ook een replica van de Delft op schaal of een 9 meter sloep in aanbouw. Daarnaast ook veel hout, boomstammen en planken voor de bouw.

De veiling schiet de teleurgestelde medewerkers van scheepswerf De Delft in het verkeerde keelgat. “Is ‘t echt nodig dat er met veel gedoe een veiling wordt gehouden? Triest, triest, die ambtenarij!”, is in grote letters te lezen op de homepage van de website.

De inboedel staat op de website van veilinghuis Troostwijk.

Lees het gehele artikel op de bron: Rijnmond

EOC
RVEN