Toch stadhuis in nautisch kwartier Willemsoord

DEN HELDER – Met 21 stemmen voor en 8 tegen heeft de gemeenteraad van Den Helder besloten op het voormalige Rijkswerfcomplex Willemsoord in Den Helder een stadhuis te vestigen. Dit tot grote teleurstelling van de vrijwilligers die jarenlang hebben gewerkt aan de opzet en inrichting van Museumhaven Willemsoord.

Vijf mensen maakten maandagavond 25 februari tijdens de gemeenteraadsvergadering gebruik van de inspreekmogelijkheid. Hieronder voorzitter Michiel Tegelberg van de Stichting Museumhaven Willemsoord en Paul Schaap die al sinds 1991 betrokken is bij de inrichting en exploitatie van de museumhaven. Beiden deden een dringend beroep op de raadsleden om af te zien van het stadhuisplan, dat vrijwel zeker de verdere ontwikkeling van het nautisch kwartier zal belemmeren.

Het maakte echter geen of weinig indruk op de raadsleden. Dit gold ook voor het al eerder aangeboden bezwaarschrift, dat werd ondertekend door 13 stichtingen, vier organisaties en zes scheepseigenaren die samen 200 vrijwilligers vertegenwoordigen.

Lees het uitgebreide artikel in de papieren of digitale Schuttevaer, alleen voor Schuttevaer-abonnees

EOC
RVEN