The Secret of the Seven Ships

Hoe maak je historisch onderzoek toegankelijk voor een breed en jong publiek? Justyna Wubs-Mrozewicz (Universiteit van Amsterdam) schreef een jeugdboek op basis van haar Vidi-onderzoek naar conflictbeheersing in de middeleeuwse Hanzesteden.

‘Kunnen oude gebouwen, documenten en voorwerpen, muziek en kunst ons terug in de tijd brengen? Of kunnen het verleden en het heden misschien tegelijkertijd bestaan?’ Als je een lezer bent van 10 tot 110 jaar en geïnteresseerd bent in geschiedenis en avontuur, dan is dit boek over de zeven Renaissance-schepen iets voor jou! Het vertelt het opmerkelijke verhaal van een groep Nederlandse schepen die in 1564 in Gdańsk aankwam, en laat zien hoe hun verhaal in de 21e eeuw werd herontdekt.

Welke geheimen liggen verborgen in de pagina’s van een lang vergeten rechtszaak? Hoe werken historici in archieven en waarom zijn voetnoten zo nuttig? Wie waren de tieners Gabriel en Marysia? Feit en fictie, en de 16e en 21e eeuw, zijn met elkaar verweven in dit boek over de magische kant van de geschiedenis.

Justyna Wubs-Mrozewicz is universitair hoofddocent geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Ze vindt het leuk om allerlei historische geheimen te ontdekken.

Kijk hier voor meer info