Terugkeer Maritiem ‘sHertogenbosch in voorbereiding

Maritiem ‘s-Hertogenbosch leek in 2017 met de Bossche Waterweek ten onder te gaan. Maar er zijn plannen om het nautische evenement volgend jaar toch weer te houden.

,,Als vanouds boten kijken zoals veel mensen al jarenlang willen. Maar ook onderdelen met meer diepgang.” Dat zegt Rob van de Laar, die het evenement Maritiem ‘s-Hertogenbosch als voorzitter wil begeleiden. ,,Daarna zouden jongere mensen het moeten overnemen.”

Rob van de Laar werd in 2016 door Wim van der Steen opgevolgd als voorzitter van de Stichting Maritiem ‘s-Hertogenbosch. Van der Steen kondigde destijds in het Brabants Dagblad aan dat het evenement zou wijzigen. ,,Het wordt een combinatie van de traditionele en nieuwe onderdelen”, aldus Van der Steen.

Debacle
Er kwam niks terecht van veel geplande evenementen, zoals het plaatsen van een 150 meter lange glijbaan op de Markt, een massaal waterpistolengevecht en een Drijf-In Movie Night op de Tramkade. De stichting Bossche Waterweek stopte. ,,Het was een debacle”, aldus Van de Laar.

Volgens een ex-bestuurslid van de Stichting Bossche Waterweek was er een flink financieel tekort, maar alle schuldeisers waren ‘heel coulant’. Ook het bestuur van de Stichting Maritiem ‘s-Hertogenbosch kreeg een financiële tegenvaller te verduren. Frank Hagemans, vice-voorzitter van de Stichting: ,,We waren gewend om elke twee jaar zo’n 12.000 euro te innen voor advertenties in ons speciale magazine. Dat zou onze begroting in 2017 dekkend maken. We geloofden de organisatoren van de Bossche Waterweek, die zeiden dat de advertentieopbrengst heel wat hoger zou uitvallen via een grootschalige verspreiding van een soort boekje in een oplage van 50.000. Maar we hebben daar geen cent van gezien. Uiteindelijk kwamen we ruim 12.000 euro tekort.”

Lees het gehele artikel op de bron: de Brabants Dagblad via blendle (€)

EOC
RVEN