Terug naar het Delfshaven van 1620

Bewegend beeld van Delfshaven uit het jaar 1620, dat maakten historicus Theo Pronk en technicus Frans Vreugdehil. Na minitieus historisch onderzoek kon er beeld van gemaakt worden en dat werd weer in virtual reality omgezet. In het kader van het Delfshaven Festival is het vanaf vrijdag 16 juli te zien.

Het schitterende historische Delfshaven wordt tegenwoordig omringd door een grootstedelijke wijk waar het merendeel van de bewoners een migratieachtergrond heeft. Ook vroeger kwamen mensen uit alle windstreken; op de vlucht voor geloofsvervolging of op zoek naar werk.

Met je smartphone of vanachter de computer kan je nu 360° rond op meerdere punten in Historisch Delfshaven. Door de nieuwste VR-technologie maken flats en wegen plaats voor gevels en scheepswerven. Walvisvaarders en haringbuizen liggen in de havens.

Je maakt ook kennis met nieuwkomers van toen. Waar woonden en werkten ze, kwamen ze vandaan en droomden ze van? Ieder verhaal wordt gespiegeld aan een bewoner van nu. Zo worden heden en verleden gekoppeld en de geschiedenis van Delfshaven verteld.

Kijk hier voor alle historische beelden van Delfshaven

Of bekijk hier meer over het Delfshaven Festival

Rijnmond vertelt in een video meer over de Making Of